We gaan op reis en we nemen mee…

Zoals jullie weten, zijn we onlangs naar mijn papa en plusmama in Frankrijk gereisd. De bedoeling was om met het vliegtuig te gaan, maar last minute hebben we besloten om te gaan rijden. Ik heb ons magazijn geplunderd, want een voorbereide drukke mama is er 2 waard. (Ik ben de helft nog vergeten. )

Ik deel graag met jullie wat mijn must-haves waren, wat ik heb meegenomen én waarom. Plus, nog wat extra aanraders! Op onderstaande foto zie je alvast wat er klaar lag!

 

Goed. Waar beginnen we mee? Met de 4All Seasons alcoholspray. Los van het feit dat we dit de afgelopen 2 jaar letterlijk in ons gezicht gegooid kregen, had ik dit altijd al in huis. Niks zo vettig als wegrestaurants of… Franse wc’s. Dus als je iemand onderweg ziet sprayen en rondsluipen zoals een Ninja Turtle met dit busje in de hand… it’s meeeeee.

Op deze foto staan ook de Brauzz wasstrips en ik hoor jullie denken… Kelly, je papa en plusmama wonen daar. Waarom neem je wasmiddel mee als ze daar een wasmachine hebben. Wel, dat heeft 2 redenen. De kids slapen bij mijn ouders, maar wij (ventje en ik) krijgen een huisje op het park. Ja ja, jullie begrijpen wat dat betekent. Onze jaarlijkse volledige UITSLAAPWEEK! Van zondag tot zondag mogen wij elk jaar 1 volledige week uitslapen en zorgen mamy en bompa voor het ontbijt, de nachtterreur aanvallen, de slaapwandelaarster en de vroege ochtendsessies.

Wij druppelen tussen 8 en 10u uit ons huisje en vinden de kids dan ergens op de receptie, in de speeltuin of boven in het appartement. Ze zijn de kleinkinderen van de beheerders, dus jullie snappen vast wel hoeveel aandacht ze krijgen én hoe leuk ze dat vinden.

Maar goed. Ik dwaal af. De Brauzz wasstrips. Ik neem ze mee omdat ze keihandig zijn om te gebruiken in de pompbak (gootsteen voor onze Nederlandse volgers). In ons huisje als er eens iets gemorst is en ik wil een snel wasje doen. Ideaal om de badpakken uit te wassen zonder een volledige machine op te zetten. Of voor onderweg. Vorig jaar k*tste onze oudste alles onder, ergens aan het begin van de terugreis. De geur na 12u was geen toppertje. Nu kan ik het gewoon in een bak water gooien (of in de pompbak in een wegrestaurant), stripje erbij, even roeren en klaar. Keihandig dus.

De rit naar daar duurt ergens tussen de 10 en 12u. Dit jaar neem ik onze nieuwe reisspelletjes mee. Ik heb naar mijn ventje gestuurd om nog wat extra’s mee te nemen, maar deze had ik al in huis. De onderste zijn allemaal magnetisch en de bovenste zijn ook héél leuk om daar te spelen. Ik ben van plan om geen tablets mee te nemen. De kids weten dat nog niet, dus ik kijk al uit naar het moment dat ze daar achter komen.

 

Dan dé absolute must-haves voor ons én ook voor onze Franse vrienden blijkbaar, want ik moest er heel wat meenemen voor hun. MUGGENBANDJES. Ja maar Kelly, in de krant stond een artikel dat die niet werken. Werken die van u wel?

Nee lieve mama’s. Eigenlijk lieg ik al 3 jaar tegen jullie en doe onze bandjes alleen maar aan voor de show en om geld te verdienen. Ook die mama’s die elk jaar opnieuw bestellen, doen dat zodat ik op vakantie kan gaan.

Sorry, sarcastische Kelly kwam even piepen.  

Ik zweer, als mega buffet voor die nasty little suckers, al 3 jaar bij deze bandjes. DEET-vrij, niet schadelijk voor kinderen en zwangere mama’s én ze werken effectief. Voor iedereen? Ieder bloed is anders en ik kan dat dus niet voor 100% garanderen. Maar 90% van onze mama’s zijn supercontent en bestellen ze opnieuw.

Dan een aantal productjes die ik dagelijks gebruik en zeker mee moeten. Mijn koffer stak vol met kleedjes en hoewel ik bijna 25 kg minder Kelly meenam dan vorig jaar, mijn billen schuren nog steeds tegen elkaar. Dus mijn tubes Vevina moesten zeker mee. Eentje voor in mijn handtas en eentje als reserve. In elke handtas steekt trouwens ook een Wetbrush Pop & Go. Keihandig, niet alleen voor de haren snel te borstelen, maar ook om mijn lippenstift of plamuursel snel bij te werken in het spiegeltje.

En dan tot slot, mijn wasbare make-up remover doekjes. Nooit gedacht dat ik dit ging zeggen, maar hier zou ik echt voor terug rijden.

 

 

Voor de kids mogen hun leeslampjes natuurlijk niet ontbreken. Dit is vast meubilair in hun bed én deel van hun avondroutine ondertussen. Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd.        *Trotse mama*

 

Ik verstop ook nog 2 zwembadringen in de auto, hier waren ze zooooo blij mee . Op het park is er een mega zwembad en omdat we vroeg gaan in het seizoen, hebben ze dat zwembad de eerste dagen bijna voor hun alleen. De gasten op het park zijn voornamelijk Nederlanders en daar start de vakantie een week later. Daarom dat we elk jaar de eerste week gaan. Dan hebben papa en plusmama nog een héél klein beetje tijd voor ons. Eenmaal hoogseizoen dan werken zij 8 weken letterlijk meer dan de klok rond.

Tot slot, de koeltassen. Ik nam er dit keer 3 mee. 2 mediums en 1 XL. Omdat ze alles lekker koel houden, maar ook omdat ze én het juiste formaat hebben én keimooi zijn om mee te nemen op uitstap. Ze zijn ruimer dan mijn gewone handtassen en door de frisse kleurtjes passen ze overal bij. Dus koeltas en sjacoche in 1. Beter kan niet!

 

Dan tot slot nog een korte top 5 van toppers die je zeker ook moet bekijken!

De reiskussens!

 

SOS armbandjes!

 

Zonneschermen!

 

Slipstop waterschoentjes!

Logeertassen!

 

Voila! Ondertussen ben ik volop terug aan het werken, onze vakantie zit erop. Blijf je graag op de hoogte en wil je zien wat ik elke dag doen? Volg Drukke mama’s dan zeker op Instagram.

Ik wens jullie alvast een fijne vakantie, thuis of op verplaatsing! Geniet van elkaar en van het mooie weer.

Liefs,

Kelly

 

 

 

Deel dit bericht

OVER DE AUTEUR
DRUKKE MAMA'S
Kelly Cuppens

Ik ben Kelly, mama van 2 prachtige prinsessen en al 20 jaar samen met de liefde van mijn leven. Zij blijven graag uit beeld en staan gekend als mijn ventje en mijn spruitjes! 😊