Havermoutpannekoeken

Af en toe eet ik graag eens een havermoutpannenkoek. Ik heb het proberen te verkopen aan de kids maar die eten nog het liefst van al gewone pannenkoeken. Mijn ventje eet dit niet (té gezond, vermoed ik 😊) dus ik moet telkens 1 of 2 stuks maken voor mezelf. Het receptje dat volgt is dan ook voor Me, myself and I!

Ingrediënten

100 ml melk

75 gr havermoutvlokken (zie tip!)

1 ei

Snuifje zout

Bakboter

Bereidingswijze

  • Meng de havermout, de melk en het ei en klop tot het een beslag is. Snuifje zout erbij en klaar.
  • Wil je er geen siroop op smeren zoals ik doe, maar het toch al zoet hebben? Dan kan je al suiker of een lepel zoetstof door het beslag doen.
  • Boter in de pan, beslag erin, goed laten bakken én klaar.
  • Laat het smaken!

Tips

Extra tip voor de Kokerella’s* onder ons.

Ik kocht in het verleden altijd dikke havermoutvlokken waar ik dan de mixer inzette. Dit nadat ik eerst met het originele aan de slag ging. NIET TE ETEN! 😊 Ondertussen ben ik erachter gekomen dat je ook fijngemalen havermout kan kopen.

*Kokerella is mijn bijnaam, want ik kan totaal niet koken. Voor mij is het dus een afleiding van kok en Cruella De Vil. Ben je een keukenprinses? Dan maak jij er maar Cinderella van. 😊

Deel dit bericht

OVER DE AUTEUR
DRUKKE MAMA'S
Kelly Cuppens

Ik ben Kelly, mama van 2 prachtige prinsessen en al 20 jaar samen met de liefde van mijn leven. Zij blijven graag uit beeld en staan gekend als mijn ventje en mijn spruitjes! 😊

LAATSTE POSTS IN DEZE CATEGORIE